Eksotisk på frivilligsentralen

Ukjente lukter og smaker falt i god jord og folk tok for seg av matfatet.

Fra venstre: Tove Lindsetmo, Fatima Yahya, Abdelhamid Mohammad Ibrahim, Kaled Mahmoud Ahmad, Mohamed Kaled Ahmad, Mahmoud Kaled Ahmad, Ahmad Mohammad Ibrahim, Renate Wester og Mohammad Abdelhamid Ibrahim.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

SKAGE: Det lå en eksotisk duft over frivilligsentralen på Skage torsdag da flyktninger fra Eritrea og Syria inntok lokalene for å lage mat fra sine heimland.

Og tiltaket ble godt mottatt av dem som fikk smake litt annet enn den tradisjonsrike kosten sentralen serverer til vanlig.

MATEN SMAKTE: Skotthyll-gjengen prøvde seg og dette falt i smak. Fra venstre: Harald Hoddø, Morten Antonsen, Bjørn Iversen, Asbjørn Grande og Bjarne Arnø.  Foto: privat

 

Både skotthyllgjengen, bygningsarbeidere og andre som fant veien fikk en god og eksotisk matopplevelse i hverdagen. Tiltaket ble såpass vellykket, at sentralen vurderer å gjenta tiltaket til høsten.

Kokkene var litt forsiktig med krydderet for å tilpasse maten til norske ganer, og de var tydelig glad for at det de laget falt i smak.

Både flyktningene og skagebyggen så ut til å kose seg. Dette er en fin arena for å nærme seg hverandre på en positiv måte.


PÅ JAKT: Det ble fort kø når maten kom på bordet. Johan Kolberg (til venstre) og Per Blengsli har mange års fartstid i utenriksfart og var på jakt etter gamle smaker.  Foto: Privat