Tangsprælldagan samlet 1.900 i Flatangerhallen

Lotta (9) stjal showet

Lotta Aune danset alene foran en stappfull Flatangerhall. 9-åringen la nervene til side og ga absolutt alt.

GA ALT: Lotta Aune danset alene i Flatangerhallen. Etterpå var hun glad for at hun gjorde det. – Det var skikkelig gøy.. Jeg glemte at jeg var nervøs og at det var så mye folk her, sier 9-åringen. 

NAMDALSAVISA

FLATANGER: – Dette var skikkelig gøy, sier Lotta Aune etter å ha mottatt applaus for opptreden sin under Tangsrpælldagan.Har øvd i ei uke

Hun ser lykkelig og stolt ut. 9-åringen forteller at hun fikk beskjeden om at hun skulle danse i Flatangerhallen samme dag. Nå er hun glad for at hun valgte å gjennomføre det.

– Pappa ga meg beskjed om at han hadde meldt meg på tidligere i dag. Først var jeg skikkelig gira, men da jeg kom hit ble jeg nervøs, forteller hun.

NY BALLONG: Jenny Mortensen (3) fikk en rosa prinsesse-ballong. 

 

Nervene ble raskt glemt da musikken startet. Hun har gått på dans i to år, men danset så lenge hun kan huske. Dette kan hun.

– Jeg har holdt på å laga en dans i hele denne uka, og jeg bruker også å improvisere når jeg danser, sier hun.

I ettertid fikk hun penger fra Tangspræll-general Egil Steffensen, som takk for at hun ønsket å delta.

– For pengene skal jeg kjøpe meg noe godt, og så skal jeg spare de til vi reiser på ferietur i sommer.

Godteriboden populær

Suksess ble det også for Tangsprælldagan, til tross for at de måtte flytte til Flatangerhallen på grunn av ruskete vær.

– Selvfølgelig er det ikke her vi helst skulle ha vært, men vi er utrolig glad for at vi fikk låne hallen, sier Steffensen.

TRAVEL: Sergio Miranda hadde nok utvilsomt Tangsprælldagans travleste bod. I løpet av lørdagen selger han godteri for omtrent 8.000 kroner, mener han. 

 

Omtrent 1.900 personer trosset regnet og tok turen innom hallen for å se i boder og kjøpe seg noe godt.

– Vi er utrolig godt fornøyd med at det kom så mange i dag, men vi håper jo selvfølgelig på godvær neste år, legger Tangspræll-generalen til.

FORNØYD: Tangspræll-general Egil Steffensen. 

 

Mest populær var nok godteriboden til Sergio Miranda. Opp til flere ganger var det så høyt trykk og etterspørsel rundt sukkerspinn- og heliumsmaskina, at strømmen i boden gikk opp til flere ganger. En god dag for Miranda.

– På en dag som dette, tror jeg at vi selger for omtrent 8.000 kroner. Det er fjerde året jeg er her på Tangsprælldagan, og det er utrolig morsomt å få være med, forteller han.

– Like artig som sist

Og borte ved sukkerspinn-maskinen står søsknene Emil Johannes og Lilly Marcussen. De bor i Levanger, men er på bestemor-besøk i helga. Perfekt timing mener de.

– Vi har fått is hver dag hos bestemor, og i dag får vi sukkerspinn, forteller Emil Johannes.

SUKKERSPINN: Lilly Marcussen (9) og Emil Johannes Marcussen (6) utnyttet godene av å være på bestemorsbesøk under Tangsprælldagan. 

Søstera har vært her to ganger tidligere, og er glad for at det ble holdt innendørs i år.

– Det er mye bedre å være inne, for det er ikke så kaldt i hallen.

Søsknene har akkurat mottatt sukkerspinnet, og fingrene har begynt å bli klissete. De forteller at Tangspræll har stått til forventningene atter en gang.

– Vi har hatt det like morsomt i år som de forrige gangene vi har vært her. Morsomst har vært hoppeslottet og godteriboden, sier de.