Mann sendt til sykehus til sjekk etter å ha falt i sjøen ved oppdrettsanlegg

En mann er plukket opp av sjøen ved et oppdrettsanlegg i Vikna.

FALT I SJØEN: Her pågår en redningsaksjon ved et oppdrettsanlegg i Vikna. Mannen ble sendt med luftambulanse til sykehus.   Foto: Privat

NAMDALSAVISA

VIKNA: En ansatt ved Bjørøya fiskeoppdrett, men utleid til Midt-Norsk Havbruks lokalitet i Djuptaren, er sendt med luftambulanse for sjekk etter å ha falt i vannet ved oppdrettsanlegget i Vikna.

– Mannen ble tatt opp med Sea King og fraktet til sykehuset for en sjekk. Han har ingen skader, men er nedkjølt etter å ha ligget i vannet i 20 minutter, sier Tor Audun Sætran i redningsskøyta Harald V til NA.

Klokka 12.29 søndag meldte politiet at de hadde igangsatt en redningsaksjon for å redde en mann som lå i sjøen ved et oppdrettsanlegg.

– Da vi kom til stedet hadde han allerede blitt hjulpet opp av havet, så vi assisterte til med å få med videre med Sea King-en, forteller Sætran.

Aksjonen koordineres av Hovedredningssentralen i Sør-Norge. De sendte redningsskøyte, redningshelikopter og luftambulanse til stedet.

– Det eneste vi kan fortelle nå er at vi har tatt opp en mann fra sjøen, som er i live. Han er fløyet til sykehuset, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge,  Edvard Middelthon til NA.

NA har vært i kontakt med Sykehuset Namsos, men vakthavende lege har ingen kommentar til saken.