Øystein blir assisterende fylkesmann

Øystein Johannessen er tilsatt som ny assisterende fylkesmann hos Fylkesmannen i Trøndelag. 57-åringen som opprinnelig er fra Tromsø tiltrer tidlig i oktober måned.

ANSATT: Øystein Johannessen (57), opprinnelig fra Tromsø blir ny assisterende fylkesmann i Trøndelag. 

NAMDALSAVISA

STEINKJER: Johannessen har bakgrunn blant annet som avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og fylkesutdanningssjef i Nordland. I dag er han rådmann i Sømna. Han har i tillegg ledererfaring fra høgskolesektoren og privat sektor. Johannessen er cand.philol. fra Universitetet i Tromsø og har mastergradskurs i utdanningsadministrasjon fra University of New England i Australia.

– Vi hadde flere meget godt kvalifiserte søkere når vi kom til innspurten av tilsettingsprosessen noe som i seg selv er veldig gledelig, sier fylkesmann Frank Jenssen. 
– Øysteins dokumenterte resultater fra ulike lederstillinger, kombinert med hans brede erfaring og personlige stil, gjør at jeg føler meg trygg på at vi får en assisterende fylkesmann som raskt vil bli kjent med både jobben og kollegene i hele embetet, sier Jenssen.

Øystein Johannessen ser frem til å komme til Trøndelag.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og jeg er veldig motivert. Assisterende fylkesmann er en toppstilling som er attraktiv i seg selv. Stillingen passer godt til min kompetanse og erfaringsbakgrunn fra de ulike forvaltningsnivåene, sier Johannessen.