Otterøya og Jøa har planer om å løfte årets showkamp til nye høyder

– Denne kampen vil få Champions League-finalen til å virke ubetydelig.

KLARE FOR OPPGJØR: For sjuende år på rad byr Otterøya og Jøa opp til showcamp, og med et par uker til kampstart, gjør lagene seg klare til årets viktigste kamp. 

NAMDALSAVISA

OTTERØYA: Tradisjon tro nærmer det som blir omtalt som årets viktigste kamp seg, nemlig showkampen mellom øyrivalene Jøa og Otterøya.

Lagene lover fart, spenning og god underholdning også i år, men har valgt å gjøre mer ut av arrangementet denne gangen.

– Det blir en aktivitetsdag for både store og små, med blant annet straffesparkkonkurranse. Dagen kommer til å preges av god stemning, forteller Espen Fossland, lagleder for Otterøya.


Otterøya fikk sin revansje mot Jøa i «årets viktigste kamp»

Football has come home to Otterøya

Det gikk ikke for engelskmennene, men nå har fotballen endelig vendt heim til Otterøya etter to år med nedturer.

  

Lover litt av et show på Dun stadion

Øyrivalene klare til kamp

– Glem VM-finalen, for i år er det på Jøa det store slaget skjer.


– Vi lover et fyrverkeri av en kamp, og har et mål om å sette publikumsrekord på over 500 tilskuere i år. Det er flere enn samlet innbyggertall på Jøa, så vi håper at folk vil møte opp.

Satser på ny bane

For andre gang i historien er det Otterøya som i år skal være vertskap for sommerens store begivenhet, og det er liten tvil om hva overskuddet av årets kamp vil gå til.

– Selv om banen utvilsomt har sjarm, er ikke Toppen stadion akkurat topp, og vi løper et par høydemeter i løpet av treningene. Når vi vinner, skal vi til neste år invitere Jøa til match på en jevn, ny gressbane, påpeker Fossland.

Kampen pleier å være en ekte målfest, og i løpet av de siste sju årene, har aldri et lag stått uten mål – fram til i fjor, da Jøa måtte se seg slått 1–0.

– Jeg må ærlig innrømme at vi ble tatt på senga, og vi har gått noen runder etter denne kampen. Vi fant ut at årsaken til tapet kom av at Otterøya hadde skaffet seg nye drakter, så i år kjører vi samme taktikk, forteller Sindre Leirbekk, leder for laget fra Jøa, som er mer enn klar for kamp og draktlansering.

Skal ta pokalen hjem

Med et par uker igjen til kampstart har Otterøya troppen klar, og laget setter sin lit til fotballbrødrene Alexander og Thomas Breistrand.

– Alexander er toppscorer i 5. divisjon, hvor han spiller for Flatanger. Han har varma opp til denne kampen med utallige scoringer og en hat trick, smiler Fossland fornøyd og innrømmer at laget har lagt en solid slagplan på hvordan de skal slå jøbyggen.

Leirbekk mener det er bra at øynaboene har forberedt seg.

– De trenger nok en plan B og kanskje også en plan C fordi de skal møte et utrolig gira Jøa-lag. Vandrepokalen har vært borte for lenge. I år skal den hjem, avslutter han skråsikkert.