75 laks funnet døde i elva Ferga på Namdalseid. Tropevarmen som kommer bekymrer nå fiskeforvalteren.

Frykter massedød av laks og flere utbrudd

Da fiskeforvalter Anton Rikstad skulle fiske i elva Ferga tirsdag, ble han møtt av et sørgelig syn. Over 75 døde laks er funnet og nå frykter han det verste i tida som kommer.

FORTVILET: Her ser John Bjarne Falch i Mattilsynet og fiskeforvalter Anton Rikstad fortvilet ned på noe av laksen som ble funnet på befaring i elva Ferga på Namdalseid onsdag. Laksen har mest sannsynlig dødd av sykdommen Furunkulose. Det vil være det femte utbruddet av sykdommen i elva.  Foto: Andreas Bugge Sandmo

NAMDALSAVISA

NAMDALSEID: – Etter all sannsynlighet har vi nok et utbrudd av laksesykdommen furunkulose her. Blir det påvist etter undersøkelsen, frykter vi det verste med tanke på det varme sommerværet som kommer, sier fiskeforvalter Anton Rikstad til NA.