Knut Liland køpp for 21. gang

– Vi spiller for samholdet og det sosiale

Torsdag kveld ble Knut Liland køpp arrangert for 21. gang. Med 31 badmintonspillere i aksjon var det fullt kjør og god stemning i Nærøyhallen.

Badmintonglede: Hele 67 kamper ble spilt i løpet av kvelden, og med god lagånd og motivasjon blant publikum var det en fin kveld blant alle som var tilstede. 

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Da den tradisjonsrike turneringa ble innledet på ettermiddagen, var det god stemning allerede fra starten av. Både store og små hadde møtt opp for å spille mot hverandre. Blant annet deltakere fra klubber både i Trondheim, Tromsø og Kristiansand, som kom med et ønske om å slå lokale badmintonspillere.

Deltar i egen turnering

Turneringa er oppkalt etter badminton-veteranen Knut Liland, derav navnet, og har blitt en fast tradisjon for badminton-miljøet i Namdalen.

Hvert år kommer Knut Liland hjem til Rørvik fra Kristiansand, for å delta i egen turnering. For han har det blitt en tradisjon å komme hjem til Rørvikdagan og kombinere det med turneringa.

MANNEN BAK: Badmintonveteranen Knut Liland har fått turerninga oppkalt etter seg. Hver sommer kommer rørvikingen heim for å delta i egen cup og treffe igjen gamle kamerater. 

– Vi får slått to fluer i en smekk, sier Liland.

Han syns der er hyggelig å treffe igjen gamle fjes, samtidig som han får spille favorittidretten sin. Liland forteller at han har spilt badminton siden han var 40 år.

God sportsånd og glede

Undervegs i turneringa var det god stemning mellom spillerne.

– 12 klubber totalt deltar under turneringa i dag, forteller Oddvar Mikalsen. Som arrangøransvarlig for Kolvereid IL badminton er han godt fornøyd med turneringa og oppmøtet.

– Vi gruet oss litt til turnering siden det skulle bli så høy varme ute, men inne her er det god temperaturer, fastslår Mikalsen.

Kampene ble spilt i puljespill, og det var ingenting å utsette på innsatsen.

– Det er viktig at vi arrangerer badmintoncup, så får vi visst fram miljøet vårt, forteller Mikalsen.

Skal ut på banen igjen

Ingalill Mikalsen hjalp pappa Oddvar under turneringa. Siden hun sliter med sykdom, fikk hun ikke muligheten til å delta.

– Jeg kjenner det kribler i fingrene når jeg ser de andre spiller. Ingalill har slit med sykdom, og kan derfor ikke drive med krevende idrett. Hun må jobbe for å få den i sjakk igjen.

PUBLIKUM: Mellom slagene kunne publikum spise kaker og pølse med brød. F.v Oddbjørg Sakshaug, Bente Ramfjord, Frode Sellevoll og Ådne Sellevoll. 

– Selv om jeg ikke får deltatt i år, er det viktig for meg å bidra med noe på turneringer, forteller Ingalill.

Hun har tatt trenerkurs, for hun ønsker gjerne å videreføre badmintongleden hun selv har, til andre nybegynnere.

– Jeg skal tilbake på banen igjen, det skal jeg bare. Men jeg vil gjerne få badmintonmiljøet opp og fram samtidig, forteller hun.

En stor familie

Både pappa Mikalsen og Ingalill forteller om et godt miljø innad i idretten, og kaller gjengen for en stor familie.

– Selv om turneringa i dag bare er en dag, møter vi hverandre igjen på andre treninger og cuper, forteller Mikalsen.

Med spilleglede og sportsglede har Knut Liland køpp blitt en fast tradisjon, med mat, salg av sportsutstyr og mingling.

– Det er en fantastisk gjeng med gode kamerater som treffes igjen hvert år, forteller en stolt Liland.

PS. Vinner i herresingle senior A ble Trondheims-utøveren Martin Hyllestad, som vant foran Erik Måøy fra Kolvereid. Ingen damer stilte i senior A. Hyllestad gikk også til topps i både herredouble og miks double, her sammen med Robert Barø (Trondheim) og Margarita Lyaskova (Verdal).