Lurer du på hva denne bussen fra Namsskogan gjør i Bulgaria?

Tidligere rådmann i Namsskogan, Endre Skjervø, stusset litt da en minibuss fra Namsskogan-selskapet Namdalslinjen kom for å hente ham og familien på flyplassen i Burgas i Bulgaria.

Denne bussen fra Namdalslinjen i Namsskogan har gått i flere år mellom flyplassen i Burgas og et hotell i byen.  

Endre Skjervø, Sara Kveli Skjervø og barna Emil og Amalie er på ferie i Bulgaria.   Foto: Privat

NAMDALSAVISA

- Det var jo litt stas at det kom en buss med logo fra Namdalslinjen, humrer Endre Skjervø, som spøkefullt la ut spørsmålet om det var ordfører Stian Brekkvassmo som hadde ordnet skyss.

- Jeg synes jo det var litt spesielt, og veldig artig som tidligere rådmann, sier Skjervø.

Han og familien med kona Sara Kveli Skjervø og barna Emil og Amalie kom til Burgas i Bulgaria fredag, og skal være der i to uker. Der var det fredag 30 varmegrader, mens Namsskogan dagen før kunne notere ny varmerekord med 33,5 grader...

Glemte å ta av logoen

Daglig leder Terje Trones i Namdalslinjen AS har forklaringen på hvordan bussen havnet i Bulgaria:

- Ja, sånn er det når vi har busser over hele verden, ler han.

- Nei, altså, det er slik at vi selger unna en del busser til oppkjøpere, som så tar dem med til Øst-europa og i noen tilfeller Afrika. Vanligvis tar vi av logoen, men i dette tilfellet ble det rett og slett avglemt, forklarer Trones.

Bussen ble en del av et program der norske og andre nordiske kjøretøy blir gjenbrukt i utlandet.

- Den har gått der i flere år, og brukes til transport fra flyplassen og til et hotell i Bulgaria. Det er en Volkswagen Crafter med plass til 16. Jeg får rett som det er bilder fra namdalinger som synes det er artig å bli hentet i en buss fra Namdalslinjen, sier Trones.