Gåsehud da magiske Luke Elliot leverte årets musikalske høydepunkt

Mange gikk glipp av en av de beste konsertene i Rørvikdagans historie.

IMPONERTE: Rent musikalsk leverte Luke Elliot og bandet hans den beste konserten under Rørvikdagan.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Det var et dristig valg å la den eminente musikeren og artisten Luke Elliot åpne den siste dagen under årets Rørvikdaga.

Elliot har de siste årene fått et aldri så lite gjennombrudd, ikke bare i Norge, men også i resten av Europa. Med sin – i mangel av en beskrivende nok term – mørke og rocka americana har mange fått øynene opp for amerikaneren, og det med rette.

Men konserten i Rørvik ble en delt opplevelse. På den ene siden sviktet publikum, på den andre siden leverte Elliot og bandet hans den beste konserten under festivalen.

Magisk stemning

Foruten et par EPer har Elliot foreløpig kun ett album i bagasjen – eminente «Dressed for the Occasion». Det ble servert flest låter fra nettopp dette albumet, og det gjør ingen verdens ting. For dette er et av de beste albumene som har kommet de siste åra.

Fra scenen viste Elliot hvilken sjelfull formidler han er, og med sin mørke crooner-stemme leverer han en vokalprestasjon av de sjeldne. Her snakker vi tett på nivået til Nick Cave og Richard Hawley, som er nærliggende referanser.

Musikken er også proppfull av referanser, samtidig som Elliot har klart å skape en helt særegent sound.

Å trekke ut høydepunkt er vanskelig, men mørke «Trouble» og tunge «The Great Rondout Train Robbery» er vanvittig gode.

Med seg har han også et strålende band som gir låtene og konserten liv. Sammen skaper de en helhetlig konsert som tar seg friheter til å leke med låtene og tilfører en helt ny dimensjon, samtidig som magien fra plata bevares.


Admiral P holdt stødig kurs i sommervarmen

Det ble glede og atter glede da sydlige rytmer rullet ut fra høyttalerne under den siste headlinerkonserten under Rørvikdagan.

 

Verdensklasse

Opplevelsen hadde utvilsomt blitt enda bedre om folk hadde kjent sin besøkelsestid, men det kan ikke de på scenen lastes for.

Så her var det mange som gikk glipp av noe stort, for dette var virkelig verdensklasse. Nå er det bare å glede seg til at det blir vinter og ny plateutgivelse fra denne enestående artisten.

SJELFULLT: Luke Elliot beviste at hans unike formidlerevne på plate også kom fram live.  Foto: Tor Martin Årseth

Leverte varene til tross for sykdom

Selv ikke en vond hals kunne stoppe Ina Wroldsen fra å lage folkefest i Rørvik.