– Selvfølgelig veldig kjedelig

Sykdom gjorde at medaljekandidat Fredrik Øvereng måtte stå over lørdagens NM-finale i 400 meter på Hamar.

Mens finalistene på 400 meter gikk i startblokkene, måtte medaljekandidat Fredrik Øvereng følge med fra sidelinjen. Dermed gikk han trolig glipp av NM-sølv. Foto: Jon Wiik. 

NAMDALSAVISA

HAMAR: Fredrik Øvereng ville med stor sannsynlighet tatt medalje på 400 meter på Hamar lørdag, dersom alt hadde gått etter planen. Men det gjorde det ikke.

Overhalla-gutten måtte se finalen fra sidelinjen, og trivdes ikke veldig godt i den posisjonen.

– Dels allergi, dels forkjølelse. Jeg er tung i brystet, så avgjørelsen om å droppe finalen var udiskutabel. Men selvfølgelig veldig kjedelig, forklarte Øvereng overfor NA-sporten mens finalistene gjorde seg klare.

Gullet var selvsagt ”bortbestilt” til Karsten Warholm, og sunnmøringen tok som ventet sin sjette strake NM-tittel på distansen med tiden 45,54.

Sølvet gikk til Jørgen Kåshagen fra Moelven på 47,75. En tid som Øvereng ville hatt gode muligheter til å straffe. Han har tidligere i sommer forbedret sin personlige rekord til 47,48. Det blir selvsagt hypotetisk, men alt tyder på at namdalingen ville ha rykket opp fra fjorårets bronseplass i Byrkjelo til seierspallens nest øverste trinn, om alt hadde gått som han ønsket.

– Men ikke minst med tanke på lag-EM i Sandnes neste helg, der jeg skal løpe 4x400 meter stafett, var det en riktig avgjørelse å stå over. Ja, strengt tatt burde jeg kanskje ikke løpt forsøket dagen i forveien heller, for jeg følte meg tung allerede i det løpet, forklarte 20-åringen overfor NA-sporten.

Åttendeplass i lengde

Den namdalske NM-debutanten Iver Strand Øvereng fra Overhalla IL hoppet seg inn til en åttendeplass i fredagens finale i lengde, med sitt hopp på 6,62 meter. Vinneren av fredagens lengde-konkurransen ble Ingar Kiplesund fra Trondheim Friidrett med sitt hopp på 7,93.

Planen var at Øvereng også skulle stille i lørdagens tresteg-konkurranse, men der dukket han aldri opp til start. Dermed ble lørdagen i NM på Hamar en tung dag sett med namdalske øyne.

Fredrik Gerhardsen Øvereng (til venstre) og Iver Strand Øvereng  Foto: Svein-Tore Hovd