Odd Arne Kjelbotn måtte redde sjøfugl fra plastdøden

– Jeg blir skikkelig forbanna over at det finnes folk som kaster nylonsnøre og annet plastsøppel rett i naturen

I siste liten oppdaget Odd Arne Kjelbotn en storlom som var i ferd med å drukne etter å ha surret seg inn i plast. Nå ber han folk skjerpe seg.

GRUSOMT: Da Odd Arne Kjelbotn undersøkte rare lyder i fjæra denne uka fant han en storlom som hadde viklet seg inn i nylonsnøre og som var i ferd med å dø. Hendelsen gjorde sterkt inntrykk på Kjelbotn. Da jeg hadde fått bort alt slapp jeg den løs, og den svømte bort. – Det var litt rørende, og både jeg og dattera fikk en klump i halsen, sier han.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

ELVALANDET: Det startet som en helt vanlig dag for Odd Arne Kjelbotn på da han tidligere i uka var på hytta på Elvalandet. Men da han gikk ut for å nyte finværet tidlig på morgenen hørte han en merkelig lyd.