Mobil vask skal gjøre martnan bedre og renere i år

Med flere hjul kan den mobile vasken med totalt seks kraner fraktes rundt om under årets martna. Helga skal bli renere enn noensinne.

FORNØYDE MED RESULTATET: Amund Lein fra Namdal Næringsforening (fra venstre), martnasgeneral Jørn Opdahl, Morten Opdal fra Comfort, Geir Morten Valseth fra Elsikkerhet og Maskes Tore Hansen har samarbeidet for å få vasken klar til martnan. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

Det er den første i sitt slag

Amund Lein
NAMDALSAVISA

– Vi har lært av fjorårets martnasfest. Det var tidenes fest, men det vi alltid kan bli bedre på er ting som akkurat dette. Så i år skal denne vasken gjøre festopplevelsen bedre enn den kanskje har vært tidligere, sier martnasgeneral Jørn Opdahl.

Skal brukes både på dagtid og på festen

I kjelleren under det gamle politihuset i Namsos står den klar til bruk. Vasken med seks kraner skal gjøre dagene renere både på dagtid og på kvelden. Fjorårets fest på Nexans bar ifølge Opdahl preg av for lite lys – og dårlige hygienetilbud ved toalettene. Dette ønsket de å endre på i år og derfor har flere Namsos-bedrifter samarbeidet om et splitter nytt alternativ.

– Vi har samarbeidet med Comfort, Elsikkerhet og Maske, og det er utrolig artig at vi har fått til dette samarbeidet og at vi har fått satt sammen denne vasken, som vi kan frakte rundt om på martnasområdet.

Vasken skal på dagtid stå på Festplassen, for dem som måtte ha bruk for den da. På kveldstid blir den så trillet videre til Nexans hvor det blir fest og konsert.

– Det er den første i sitt slag, og det er jo artig at det er Namsos-bedrifter som står bak og har laget den, sier Amund Lein i Namdal Næringsforening.

MOBIL VASK: Ved å sette på lokket på vasken, kan den enkelt fraktes på hjulene og til plassen den skal stå. Den tåler både å være inne – og utendørs.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Vil ha bruk for den i mange år framover

Gjengen står og prøver vasken, som har LED-lys over. De har arbeidet lenge for å få den klar, og dette vil være med på å løfte martnasopplevelsen for mange, mener de.

– Dette er et betydelig løft fra det vi har hatt før. Det har blitt brukt noen timer på å lage den, og målet er jo at vi har laget noe som kan brukes i lang tid framover.

Festivalvasken har en kost på omtrent 60.000 kroner, og er eid av medlemsbedriftene. Den er enkel i bruk, og det eneste som kreves er en hageslange og et avløp.

– Det er enkel tilkobling til vann og det elektriske. Det er artig å prøve noe nytt og en annen måte å bidra til martnan på, sier de.

Men varmtvannstanken holder nok neppe ut hele dagen.

– Det lønner seg å komme tidlig på festen om man ønsker varmtvann, og vi oppfordrer å vaske hendene i lunket vann, ler de.

GOD TRØKK: Vasken har to sider, og skal bidra til at folk får blant annet vasket seg etter toalettbesøk. Dette var et av punktene som Namsosmartnan måtte forbedre seg på, sier Opdahl.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Mer lys og større bar

Mørke festlokaler har også vært prioritert foran martnaskonserten med Grannes og Sie Gubba lørdag kveld.

– Vi har fått ny lyssetting rundt om i lokalene, som lyser opp bedre og det skal være enklere for folk å ta seg rundt om utover kvelden, sier martnasgeneralen.

Opdahl ser alltid muligheter for at Namsosmartnan kan bli bedre, og for at disse dagene kan bli bedre og mer attraktiv for hvert år. Derfor har de også gjort store endringer med barområdet, som blir vesentlig mye større enn tidligere, og vil oppleves mer effektiv.

– For oss handler det om å videreutvikle oss for hvert år. Baren var et av de, og den vi har i år er dobbelt så stor som den vi har hatt de tidligere årene.

SKAL HOLDE HENDENE RENE: Det har tatt mange timer for å få vasken klar til Namsosmartnan. Nå står den klar under det gamle politihuset.  Foto: Bjørn Tore Ness