Skal konkurrere om å være raskest på skåla

Med elektriske hestekrefter suser klosettene rundt utenfor Rema Sandgata. Etter fjorårets suksess arrangeres Porselen Grand Prix for andre gang.

PORSELEN GRAND PRIX: Bjørnar Nilsen og Roger Skar prøver seg på de elektriske klosettene i Sandgata. Torsdag klokka 13 smeller det for andre året på rad under Porselen Grand Prix. Ifølge Skar er det viktig at deltakerne tar hensyn til føre og skiltinga i løypa.  Foto: Bjørn Tore Ness

Det er meldt om dårlig føre, men heldigvis er det skilta.

Roger Skar
NAMDALSAVISA

Roger Skar og kjøpmann Bjørnar Nilsen prøvekjører de elektriske toalettene. På torsdag er det ramme alvor i Porselen Grand Prix.

– Da skal blant annet ulike bedrifter og barn som ønsker å prøve, få konkurrere mellom lyktestolpene på parkeringsplassen her i Sandgata, forteller mannen bak oppfinnelsen Roger Skar i Eventmarked.

Under fjorårets martna kunne han for første gang invitere folk til å være med å prøvekjøre de elektriske klosettene i Havnegata.

– Det gikk veldig bra, og ble en skikkelig suksess. Det ble så mange bedrifter som meldte seg på, at vi til slutt måtte si «nei» til flere deltakere. Vi skulle vel egentlig holde på i 15 minutter, men endte opp med å holde på i 40 minutter i stedet for, sier Skar.

Olabil-vorspiel

Løpet går som et slags vorspiel før olabil-løpet i Havnegata, akkurat som i fjor. Likevel er det noen endringer i løpet.

– Forskjellen er at Rema Sandgata er arrangør, og det vil bli holdt her i år. Det blir arrangert slik at det ikke krasjer med noen andre arrangementer i martnan, og vi gir oss i god tid slik at ingen går glipp av olabil-løpet som går senere på torsdagen.

I forbindelse med valget til høsten har også de ulike politiske partiene blitt utfordret til å være med på løpet. Skar gleder seg litt ekstra til å kommentere politikernes skitkjøring.

– Representanter fra de ni partiene skal også være med. I frykt for å drite seg ut i valgkampen, så starter de på skåla i år, ler Skar før det skytes inn:

– Politikerne var visst ekstra interessert i å være med ettersom det var snakk om å kjøre elektriske kjøretøy.

SKAL KOMMENTERE KONKURRANSEN: Roger Skar gleder seg til å kommentere kjøringa på torsdag, spesielt når politikerne skal i ilden.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Flere ulike premier

Kjøpmann ved Rema Sandgata har trua på at det vil bli ei artig opplevelse å få være med på å arrangere et løp litt utenom det vanlige.

– Det er artig at vi kan være med på å arrangere dette løpet på parkeringsplassen vår. Vi har såpass stor plass, så det kommer nok til å bli litt mer liv rundt her, sier Nilsen som håper at de kan stille med eget lag for å konkurrere i Porselen Grand Prix.

– Ja, det hadde vært artig om vi fikk til å stille et Rema-lag.

Han har i hvert fall fått prøvd seg på skåla, og kanskje resulterer treninga i premie på torsdag også.

– Det blir flere ulike premier til vinnerne, og barna som deltar får is.

Så er det bare å håpe at været og føret holder seg.

– Det er meldt om dårlig føre, men heldigvis er det skilta.