Når SinkabergHansen skal investere 1,4 milliarder, betyr det tidenes største kontrakt for GL-bygg

En stor andel av kontraktene går til lokale aktører når SinkabergHansen skal investere omtrent 1,4 milliarder kroner i landets største oppdrettsregion. Denne uka kom viktige avtaler rundt laksefabrikken på Marøya og RAS-anlegget Svaberget Smolt i havn.

KLAR TIL START: 1. september er GL-bygg i gang med den nye laksefabrikken på Marøya. Fra venstre økonomisjef Beate Skillingstad (SbH), prosjektleder Per Kristian Skaret (GL), konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg (SbH), daglig leder Arne M. Galguften (GL), prosjektleder Stig Olav Barlien (GL) og fabrikksjef Eskil Laukvik (SbH).  Foto: Tom Lysø

NAMDALSAVISA

MARØYA: Håndtrykket mellom sjefene Arne M. Galguften og Svein-Gustav Sinkaberg markerer at GL-bygg skal løse to svært store prosjekt for havbruksselskapet. Det gjelder totalentreprise for laksefabrikken, samt at entreprenøren fra Overhalla også får en sentral rolle i byggingen av RAS-anlegget på grensa mellom Trøndelag og Nordland.