Direktøren i Helse Nord-Trøndelag ble selv pasient da han ble alvorlig syk

Årsaken er et mysterium

Torbjørn Aas, administrerende direktør i Helse Nord-Trøndelag, har vært sykemeldt i to måneder etter blodforgiftning. Fortsatt vet han ikke årsaken til at han ble syk.

Alvorlig infeksjon: Administrerende direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag ble i juni innlagt på Sykehuset Levanger i fire dager på grunn av blodforgiftning (sepsis). Han vet ikke årsaken til infeksjonen. Forskerne Lise Tuset Gustad og Nina Skei jobber for et nasjonalt senter for sepsisforskning som kan bidra til bedre diagnostiske metoder, som igjen vil føre til en bedre behandling av sepsis. FOTO: JOHAN ARNT NESGÅRD  Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

LEVANGER: – Jeg trodde det var influensa. Da jeg dro til fastlegen viste det seg at jeg hadde en meget høy CRP, så jeg ble sendt rett til akuttmottaket på sykehuset, forteller Aas.