Uten søknad eller begrunnelse fikk Leka-rådmannen en hemmelig avtale som kan spare henne for mange hundre tusen kroner i skatt

Flertallet i kommunestyret på Leka innvilget rådmannen en hemmeligholdt tilleggsavtale, som kan gi henne en skattefordel på over 600.000 kroner, hvis hun selger sin leilighet på Tjuvholmen i Oslo innen to år.

BOR HER: Solveig Slyngstad kjøpte i 2012 en leilighet på 58 kvadratmeter i 11. etasje i dette bygget på Tjuvholmen i Oslo for 5,2 millioner kroner. Hun meldte flytting til leiligheten i vinter. Leiligheten er nå verdt anslagsvis 8,1 millioner kroner. Hvis hun selger leiligheten innen to år fra tilleggsavtalen med kommunen ble inngått, kan hun få hele gevinsten på salget skattefritt. 

NAMDALSAVISA

LEKA/OSLO: I flere måneder har behandlinga av tilleggsavtalen rådmann Solveig Slyngstad har fått med Leka kommune vært gjenstand for strid på Leka, der kommunestyrerepresentantene Mari-Anne Hoff (SV) og Bjørn Arne Laugen (Ap) blant andre har klaget behandlinga inn for lovlighetskontroll og beskyldt flertallet i kommunestyret for maktmisbruk.