«Kjeftsmella fra skogen» skal holde preken i kirka

Aksjonslederen mot vindkraft i Flatanger bannet på riksdekkende tv. 22. september skal Torbjørn Lindseth holde søndagspreken i Namsos kirke.

FRA SKOGEN TIL KIRKA: Torbjørn Lindseth skal holde preken i Namsos kirke søndag 22. september.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Torbjørn Lindseth banner mot folk i Trønderenergi Det opplyser NRK Trøndelag onsdag morgen.

Torbjørn Lindseth kom med ramsalt kritikk mot vindkraftutbyggere og politi på Sørmarkfjellet i Flatanger i NRK-dokumentaren «En kamp mot vindmøller».

«Faan» og «helvete»

– Hvor faan tar de makta si fra når de er så raske til å få ut lovens håndhevere hver helvetes gang vi gjør noe inne i Hestdalen, sa Lindseth til statskanalen.

Ikke lenge etter at dokumentaren var vist på tv, fikk Lindseth telefon fra Anders Hammer, sognepresten i Overhalla, som inviterte flatangermannen til å holde preken i kirka.

– Jeg ble overrasket og sjokkert da sognepresten ringte. Jeg måtte spørre om han ikke hadde sett dokumentaren, men det hadde han altså, sier Lindseth til NRK.

Gikk i tenkeboksen

Etter en runde i tenkeboksen har Lindseth endt opp med å si ja til å holde preken i Namsos kirke.

Lindseth er ikke ukjent med kirkerommet, og sier til NRK at han bruker kirka ganske mye - både som kirkegjenger og som medlem av Kirkeforeningen på Vik.

– Dessuten synger jeg og er slik en deltaker med kulturelle innslag i kirka av og til, forteller aksjonslederen til NRK Trøndelag.

Frykter ikke kritikk

Sognepresten Anders Hammer er ikke redd for kritikken som eventuelt måtte komme.

– Kritikken som kommer klarer vi å stå av. Det er klart det er motsetningsfylt, men skal kirka slutte å ha meninger da, for at vi skal være enige med alle? sier Hammer til NRK.