Kvinnene fortsatt i mindretall på namdalske valglister

Kvinneandelen i namdalsk politikk er lavere enn landsgjennomsnittet. Men det varierer både mellom parti og kommuner.

FOR FÅ DAMER: Ordfører på Høylandet, Hege Nordheim-Viken, vil sansynligvis være en av mange kvinnelige ordførere etter valget. Men selv om hun topper lista for Senterpartiet i heimkommuneen, er det fremdeles færre damer enn herrer på namdalske valglister.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

KONGSMOEN: Den generelle kvinneandelen på valglistene til kommunevalget i Norge er i år på 43 prosent, ifølge SSB. I Namdalen og Bindal er tallet enda litt lavere. Av 52 lister som stiller til valgt i de 11 kommunene er det 22 kvinnelige listetopper og kvinneandelen blant de ti øverste på listene er 41.3 prosent. Blant de fem første på listene er kvinneandelen litt høyere med 43,1 priosent.