43 «glemte» beltet i Trøndelag

I forrige uke kontrollerte Statens vegvesen 1.216 busspassasjerer i Trøndelag. 43 av dem fikk bot for ikke å bruke belte i bussen.

BELTEKONTROLL: I Trøndelag ble 1.216 passasjerer kontrollert, mens 43 av dem fikk hvert sitt gebyr for at de ikke brukte belte i bussen.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Vi er veldig fornøyde med at de fleste av de kontrollerte busspassasjerene hadde festet på seg beltet. Det er også svært gledelig at alle de 74 bussjåførene vi sjekket hadde på seg sikkerhetsbeltet, sier Annette Henden i Statens vegvesen Region midt.

I Trøndelag ble 1.216 passasjerer kontrollert, mens 43 av dem fikk hvert sitt gebyr for at de ikke brukte belte i bussen.

Statens vegvesen har hatt økt fokus på beltebruk i buss de siste årene, med faste kampanjeuker om våren og høsten. Kontrollene foregår derimot hele året, og gebyret for å ikke feste beltet på bussen er 1 500 kroner.

– Når vi går om bord i bussene bruker vi å gjøre alle oppmerksomme på at om de ikke bruker beltet i bussen, kan man ikke bare skade seg selv, men også medpassasjerene sine om det skulle skje en trafikkulykke. Mange får seg en aha-opplevelse av det, sier Henden.