Kald svømmetur i elva kan redde liv

I fem år har elva vært en arena for iskald og livsviktig læring hos ungdommen i Grong.

Drister seg uti: De 75 elevene som går på ungdomsskolen i Grong måtte denne uka legge på svøm i Sanddøla. Utesvømming er nå en del av læreplanen i skolen, og Grong vurderer å ta det enda et skritt lenger etter at de med fem års erfaring har opplevd stor suksess med tiltaket.  Foto: Bjørn Tore Ness

Vi var tidlig ute og elevene synes det er veldig greit at vi gjør dette.

Ole Jørstad Kristiansen, lærer
NAMDALSAVISA

Sanddøla renner fredfull og rolig der den snor seg forbi Grong sentrum. Det er varmt i lufta, men vannet har allerede rukket å bli ganske kjølig. Høsten har meldt sin ankomst. I dag blir elva scene for en årelang tradisjon i Grong. Langs elvebredden står 75 forventningsfulle ungdommer. For alle elevene i ungdomsskolen i Grong forbereder seg til høstens store utfordring. Å svømme fram og tilbake over elva fire ganger.