Romandebuterer med historie som har sitt opphav i Namdalen

Spenningsroman med drama fra vikingtida i Nærøy

Da Arnt Olav Klippenberg skulle skrive roman om vikingtida, ble det en historisk reise som tok ham med til Ramstad i Nærøy.

Inspirasjon fra Nærøy: Ramstad i Nærøy er sentral i Arnt Olav Klippenbergs debutroman «Ormebitt». Der ble den berømte bueskytteren Orvar Odd unnfanget, men senere ble han forlatt av foreldrene. – Det som er forferdelig spennende er hvorfor de ikke henta ham, sier Klippenberg. 

Historier om vikingene er enten voldelige eller med mye patos. Det har jeg distansert meg fra.

ARNT O. KLIPPENBERG
NAMDALSAVISA

EGERSUND: Det var på ingen måte en tilfeldighet at journalist, kåsør og forfatter Arnt Olav Klippenberg valgte vikingtida som tema da han skulle skrive sin første roman. Han har vokst opp i nærheten av steder i Egersundsdistriktet hvor flere viktige historiske hendelser i norsk historie har skjedd.