Legestudenten fra Namsos får oppleve kontrastfylte skjebner under praksisen i Uganda

Ingunn (22): – Ville aldri ha vært det foruten

I sju uker skal medisinstudent Ingunn Bratland Romuld gjøre sitt ytterste for at noen afrikanske barn skal få et enklere liv.

PRAKSIS: Totalt ni medisinstudenter i Bergen fikk tilbud om å reise til Uganda. Ingunn Bratland Romuld var så heldig å være en av dem. De første tre ukene jobber de på ulike avdelinger for syke barn, de neste tre på avdelinger for kvinnesykdommer og fødselshjelp. Den siste uka er på et sykehus for barne- og ungdomspsykiatri. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Klær som mødrene selv har vasket på sykehus-området henger opp overalt. Foreldre ligger på gulvet og sover så godt de kan. For de vet at når de våkner er det livet – som så mange av dem kjente fra før – kanskje ikke det samme.