Slik ser Sebastian ut etter velkomsten på landslaget

Nykomling Sebastian Schjerve ble offer for lagkameratenes faste ritual – men tar selv det hele med et stort smil.

NYFRISERT: Her er sluttresultatet etter at Sebastian Schjerve ble ønsket velkommen på det norske seniorlandslaget med en såkalt «Rookiecut». – Jeg synes egentlig bare hele greia er gøy, sier namsosingen etter lagkameratenes stunt. 

Jeg har vært forberedt på dette lenge, og synes egentlig bare hele greia er gøy.

Sebastian Schjerve
NAMDALSAVISA

PERISHER: Som «førstereisgutt» på det norske seniorlandslaget i freeski, tilbringer namsosingen for tida dagene på treningsopphold i idylliske Perisher Valley i Australia.

Der står lange dager i skibakken på programmet. Samtidig må gjengens nyeste medlem tradisjon tro også innfinne seg i pek og fantestreker under velkomsten på nytt lag.

HEI SVEIS: Sebastian Schjerve må beholde den nye hårsveisen hele samlinga ut. – Sånn er regelen, sier han med et smil. 

 

«Rookiecut»

Som da lagkameratene tok både hårfarge, saks og barbermaskin fatt for å pynte på sveisen til sitt ferskeste medlem.

Sluttresultatet kan man selv bedømme ut fra bildene.

Selv synes nyfriserte Schjerve påfunnet bare er artig.

– Når man kommer inn på landslaget får man en såkalt «rookiecut» – der de andre på laget rett og slett får gjøre det de vil med håret. Jeg har vært forberedt på dette lenge – og synes egentlig hele greia bare er gøy. Jeg tok det med et smil, sier 19-åringen.

Og den nye hårsveisen, den må Schjerve beholde en god stund til.

– Regelen er at man må ha den hele samlinga, så får vi se hva jeg gjør med det etterpå, sier han og legger til at han foruten hårklippen har fått en veldig god mottakelse på seniorlandslaget.

Gode treningsforhold

Schjerve, som har vist stor framgang de siste sesongene og markert seg blant Norges beste freeski-kjørere – forteller om upåklagelige forhold i Perisher Valley.

– Det er en helt syk park her. Veldig bra treningsforhold, noe som er viktig inn mot ny sesong, fastslår han.

Upåklagelige forhold: Sebastian Schjerve og lagkameratene forbereder vinterens sesong i idylliske Perisher Valley i Australia.