Adrian Jørgensen er ute av «Stjernekamp»

Bindalingen traff ikke helt under opptreden lørdag kveld, og gikk dermed ut av musikkonkurransen.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: ...så var eventyret ute. Med færrest stemmer i lørdagens «Stjernekamp» gikk Adrian Jørgensen ut av konkurransen.  Foto: Julia Marie Nagelstad/NRK

NAMDALSAVISA

OSLO: Det begynner å dra seg til i «Stjernekamp», og lørdag kveld ble det nok en gang spennende da bindalingen Adrian Jørgensen skulle i aksjon, som en av de fire siste deltakerene i konkurransen.

Forrige uke mente bookmakerne at Jørgensen var sjanseløs til å gå til en finale, men før kveldens sending hadde oddsen nesten jevnet seg ut med konkurrentene Kim Rysstad, Bilal Saab og Sondre Nystrøm.

Da stemmene skulle avsløres var Jørgensen imidlertid blant de to med færrest stemmer. Dermed var det han og Kim Rysstad det sto mellom. Og det ble til slutt klart at det var bindalingen som hadde fått færrest stemmer.

Etter at resultatet ble klart sa Jørgensen følgende til programleder Kåre Magnus Bergh:

– Det store høydepunktet har vært å snu det fra å være nervøs og så få det til bra. Det er en lærdom som man får bygge videre på.

Etter sending sa Jørgensen til NRK at han hadde forventet å gå ut av konkurransen.

– Ja, igrunn. Jeg merket at jeg ikke hadde det ekstra giret som de andre hadde i kveld. Dette var helt greit. Noen må ut og jeg unner de andre å gå videre, sier Jørgensen.

Begeistret i opera

Først ute lørdag kveld var sjangeren opera, hvor Solveig Kringlebotn var eksperthjelp. Jørgensen framførte låta «Nella Fantasia», skrevet av Ennio Morricone til filmen «The Mission» fra 1986. Kringlebotn påpekte at det var en vanskelig sang Jørgensen hadde valgt seg, men at han løste oppgaven bra.

– Det gjorde du kjempefint. Du har jobba seriøst og fått stemmen på plass. Nå satt det der det skulle – bra!, sa Kringlebotn.

Også dommerpanelet lot seg imponere.

– Du har en nydelig tone i stemmen, sa Mona B. Riise.

Anmelderne var imidlertid litt lunkne, og både VG, Dagbladet og NRK ga låta terningkast tre.

Jørgensen, som var tydelig spent før opptreden var lettet etter gjennomføringa.

– Det ga veldig mersmak, og det er artig når noen jobber med deg fysisk. Jeg har aldri jobba så fysisk før, men det veldig artig, sa Jørgensen.

Adrian Jørgensen i opera.  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

 

– Bra gjennomført

Deretter var det klart for disco, hvor Jørgensen framførte «Dancing Queen» av ABBA.

Sjangerekspert Silya Nymoen mente at bindalingen gjorde en god figur.

– Jeg så at du koste deg og det var bra gjennomført, sa hun etter framføringa.

– Morsomt låtvalg. Du synger låta bra, men det blir litt småsyrlig her og der. Så stiger temperaturen og så blir det fest, sa dommer Thomas Felberg.

Anmelderne var ikke så begeistret for opptreden. VG ga terningkast tre, mens Dagbladet og NRK kastet til to skarve øyne på terningen.

Når publikum heller ikke ga nok stemmer til Jørgensen ble det altså siste opptreden i «Stjernekamp».

Adrian Jørgensen i disco.  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK