Tok råsterk andreplass i Hytteplanmila

Maria S. Wågan sikret en sterk andreplass i Hytteplanmila da hun løp inn til ny personlig bestenotering på 10 kilometer.

Ny bestenotering: Maria Sagnes Wågan knallet til med ny pers 10 kilometer.   Foto: Vidar Ruud

NAMDALSAVISA

RØYSE: Lørdag gikk det prestisjefylte mosjonsløpet Hytteplanmila av stabelen.

 Der løp Maria S. Wågan inn til en sterk andreplass på tiden 33.09 i kvinneklassen. Namsosingen var kun 18 sekunder bak vinneren Sigrid Jervell Våg fra BUL IL.

Med løpstiden 33.09 kan Wågan etter dagens løp notere seg en ny bestenotering på 10 kilometer. Hennes tidligere rekord, som ble satt i 2017, ble slått med imponerende 30 sekunder.

Sterkt løp

Også Heidi Hestmark Smalås fra Namdal løpeklubb vartet opp med et godt løp lørdag. Smalås løp inn til en 20. plass i kvinneklassen, litt over tre minutter bak vinnertiden til Våg.

I herreklassen var ikke uventet Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes IL sterkest. Han løp mila på tiden 27.54, og slo andreplass Samuel Tsagay med nesten 50 sekunder. Tredjeplassen i herreklassen gikk til Filip Ingebrigtsen.

Her finner du alle resultatene i løpet (ekstern lenke)

Mosjonsløp

Hytteplanmila er et 10 kilometer langt mosjonsløp med start og mål på Svendsrudmoen på Røyse i Hole kommune. Løpet går på landeveger som strekker seg ut i historiske omgivelser.

Dette er regnet som Norges raskeste 10 km, og hvert år strømmer deltakerne til for å få startplass i løpet, som går på Ringerike.

Det er 3.800 deltakere, og løpet ble fulltegnet omtrent med det samme som påmeldinga startet.

Heidi Smalås Hestmark løp inn til en 20. plass i Hyttepanmila.  Foto: Line Fossland Blom