Elevene brukte fysikk for å løse et kjent problem i oppdrettsnæringa

I dag brukes det både kjetting, spektratau og kran når bunnringen skal løftes flere meter opp i lufta for trenging av fisk. Elevene fra Rørvik skole foreslår at nota skal flyte opp selv.

VINNERE: Det er Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag som i tett samarbeid med Ungt Entreprenørskap og sjømatbedrifter i Ytre Namdal arrangerer campen som er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Tirsdag ble 15-åringene Einar Olai Eidshaug (fra venstre), Yazan Aljonayd, Maja Holand og Tuva Lauritzen kåret til vinnere i årets konkurranse. 

NAMDALSAVISA

MARØYA: – Nå ble jeg overrasket. Jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne, sier Tuva Lauritzen, som sammen med Einar Olai Eidshaug, Yazan Aljonayd og Maja Holand ble ropt opp som vinner da finalen i innovasjonscampen gikk av stabelen tirsdag.