Imponerte under konserten på Barrique vinbar i Namsos

Magisk høstkveld med Louien

Noen ganger blir vakker musikk opphøyd til en større enhet. Og det var det som skjedde i Namsos lørdag kveld.

OVERBEVISTE: Lokalet var fullsatt, og da Louien gikk på scenen fikk publikum oppleve noe i nærheten av en perfekt høstkonsert.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

Noen ganger vet du ikke at du har savnet noe før du plutselig står oppe i det. Så er tilfellet med den nye scenen på Barrique vinbar i Namsos. For med lørdagens konsert med Louien fra Oslo var det nettopp denne tanken som falt ned i hodet med en gang – hvor har dette tilbudet vært før i Namsos? For det ble en magisk time i selskap med den oslobaserte artisten som tidligere i år slapp den vakre debutplata «None of My Words».

Vakker harmoni

Som på plata åpner Louien, med «I Follow You». En melankolsk, mørk og aldeles utmerket høstlåt. Her får Louien vist sårheten hun har i sin fløyelsmyke stemme, og det er bare en fryd å lytte til.

Hun framstår nesten som litt sjenert på scenen, men bak den forsiktige framtoningen er hun en formidler av rang. Det er lenge siden jeg har sett noen som formidler tekst med den samme intensitet og troverdighet live som denne kvelden.

Louien innehar en utrolig klang i stemmen, og spiller i tillegg på en måte som gjør møtet mellom henne og instrumentet harmonisk. Det er så vakkert at man blir rent rørt. Sjekk bare ut låter som «None of My Words» og «The Fool» og bli overbevist.

Ekte formidler

Med kun gitar og sin egen stemme klarer hun å skape store lydlandskaper i enkelte passasjer, og det er så rått og nakent. Med en karisma og utstråling på scenen få er forunt – får man som publikum en følelse av at leveringa er ekte. Det er et stort pluss når musikken handler om livet og kjærligheten.

Undervegs kommenterer Louien at hun er rørt over oppmøtet, og publikum svarer med å være lyttende gjennom begge settene. Det blir med andre ord en seanse hvor alle i rommet deler et øyeblikk sammen, og det har i seg selv en poetisk dimensjon.

Med debutplata har den talentfulle artisten vist at hun lager utmerket musikk på egen hånd. Men under konserten får vi også en coversang i form av «I Will Always Love You». Den kommer i en drakt som er mer Dolly Parton enn Whitney Houston – men først og fremst er den mest Louien. Og godt er det, for dette må være den fineste versjonen av låta jeg har hørt noen gang.

Noen av låtene har også passasjer som nesten er hypnotiske, og man blir som lytter dratt inn i det musikalske universet.

Når Louien avslutter konserten med «The Fool» skulle man ønske at det kom flere sanger. Men da er det en trøst at sangene vi fikk høre etterlot et sterkt inntrykk – og at vi har fått en scene hvor vi kan få oppleve små, men store artister som henne.