Fylkeskommunen trekker anken: – Dette har vært en belastende sak for mange

Trøndelag fylkeskommune trekker anken til Høyesterett om betaling av saksomkostninger i saken om mobbing av lærer Christer Rognerud.
NAMDALSAVISA

STEINKJER: – Det var naturlig for oss å vurdere dette på nytt etter å ha fått en rekke nye innspill, og vi har konkludert med at det beste for alle parter er at vi avslutter saken, sier Vegard Iversen, fylkesdirektør for utdanning, i ei pressemelding.

Frostating lagmannsrett slo i sin dom fast at ingen av partene har vunnet saken, men dømte likevel fylkeskommunen til å betale motpartens saksomkostninger.Rognerud kritisk til tidligere arbeidsgiver: – Pekte på meg som hovedproblemet

Frostating lagmannsrett har slått fast at Christer Rognerud ble mobbet og trakassert over flere år på arbeidsplassen sin ved Grong videregående skole.

 

– Det er veldig uvanlig, og vi ble rådet til å få en vurdering i Høyesterett av nettopp det, sier Iversen, som nå heller til at det likevel er best å trekke anken.

– Dette har vært en belastende sak for mange med to omfattende rettsbehandlinger. Vi ønsker nå å avslutte saken, slik at vi alle kan gå videre, sier Iversen.Følte seg mobbet og trakassert på arbeidsplassen

Lærer tilkjent erstatning

Lærer Christer Rognerud har fått «medhold av betydning» av Frostating lagmannsrett i mobbe- og trakasseringssaken han anla mot sin tidligere arbeidsgiver – Trøndelag fylkeskommune.