Før i tida

Drar du kjensel på noen på dette klassebildet?

KLASSEBILDET: Blide andreklassinger på trappa utenfor Namsos barneskole i 1953. Klasseforstander var Kristian Tranås, som foruten lærergjerninga blant annet var aktiv i Namsos sangforening og ble senere far til Terje og Jon Frode «Bobben». Første rekke fra venstre: Rolf Buvarp, Venke Steen, Rigmor Flyum, Birgitte Dahl, ? Kvåle, Jan Ytterdahl og Kristian Tranås. Andre rekke fra venstre: Jon Olav Samuelsen, Arne Skage, Arne Smevik, Jobb Nilsen, Jarle Hognes, Hans Holmen, Tor Aglen og Ivar Amundsen. Bak fra venstre: Jørgen Barø, Lars Trana, Terje Bangsund, Per Aspenes, Åge Rolandsen, Åse Broum, Randi Hansen, Britt Kolås og Unni Kvål. Bildet er utlånt av Britt Lande. 

NAMDALSAVISA

SKOBUTIKKEN: Butikken til Tomas Busch lå på hjørnet av Havnegata/Rollaugs gate. Busch-familien eide også en skofabrikk øverst i Vika, men den ble totalskadd i brann i oktober 1967 og ikke gjenoppbygd. Bildet er tatt en vårdag rundt 1980. Vi ser Terje Høyen og en av søstrene Fuglår i samtale utenfor butikken. Bildet er utlånt fra Namsos bys historielag. Foto: Kjell Arne Molden. 

STØVFRITT: Anne Leer jobbet i Norges reneste rom i 1990. På Biovet Production i Overhalla var det under 100 usynlige støvpartikler per kubikkfot i de høyest graderte rommene.   Foto: BJØRN TORE NESS