Gullsmeden på søppeldynga: – Det føles ut som vi bidrar til å redde verden

Helene Øyangen Lindberg (26) visste lite om avfallsbransjen da hun ble ansatt som trainee på Matmortua for to år siden. Nå reiser hun rundt i verden for å snakke om hvordan resirkulering av hardplast gjøres i Nærøy-bedrifta.

FRA GULL TIL AVFALL: Helene Øyangen Lindberg har funnet seg godt til rette i Ytre Namdal, og i et noe mer ujålete yrke enn hva som i utganspunktet var planen. Nå reiser hun rundt for å fortelle om arbeidet på Matmortua.  

NAMDALSAVISA

MATMORTUA: I desember går turen til Bali. Foredraget er et samarbeid mellom Innovasjon Norge og Ambassaden i Indonesia, der Lindberg skal snakke om hvordan resirkuleringa av hardplast foregår på Matmortua. Før den tid skal 26-åringen på en konferanse i Ålesund, der hun skal snakke om de samme tingene.