Forteller den samiske historia rundt Namsenfjorden

Gjennom hele livet har historieinteresserte Nils Roger Duna samlet fortellinger fra gamle dager. Rett over nyttår satte han seg ned for å samle noen av disse imellom to permer. Nå har boka kommet ut.

SAMISK HISTORIE MELLOM TO PERMER: Friluftsmannen og pensjonisten Nils Roger Duna har brukt mye av det siste året til å sette sammen og systematisere noen av de historiene som samenes liv langs Namsenfjorden. Nå har det blitt bok.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Jeg er vokst opp i Botnan med blant annet Toven-familien som naboer. Det tente en interesse for den samiske historia i området rundt Namsenfjorden. Siden den gang har jeg vært heldig å bli kjente med ganske mange samer, og hele tiden prøvd å ta vare på noen av historiene knyttet til den muntlige tradisjonen deres, forteller den ferske forfatteren Nils Roger Duna.