Ane utklasset verdensmesteren og vant suverent i sesongåpninga

Best i prologen, best i heatene og best i finalen – Ane Appelkvist Stenseth fra Grong var suveren da hun tok seieren i sesongåpninga på Beitostølen.

SLO TIL: Ane Appelkvist Stenseth var suveren da hun tok seieren i sesongåpninga på Beitostølen fredag.  Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

BEITOSTØLEN: – Jeg syns det funka bra i dag. Jeg hadde utrolige gode ski, og kroppen svarte veldig bra. Dette var skikkelig artig, sa Stenseth til NRK etter seieren.

Grongningen imponerte nemlig stort da hun åpnet fredagens sprintkonkurranse med å gå inn til beste tid og seier i fredagens prolog i den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. 

Dagen fikk også en svært gledelig slutt for 24-åringen da hun hamlet opp med all motstand og tok seieren i vinterens første konkurranse.

– Jeg har følt meg bra i hele dag. Det er skikkelig artig å gå skirenn igjen. Dette har vært helt topp, fortsatte Stenseth.

Stålkontroll i heatene

I kvartfinalen, hvor Stenseth gikk i dagens første heat, fortsatte 24-åringen å imponere. Hun hadde stålkontroll fra første meter og det så tidvis ut som om hun lekte seg til semifinaleplassen.

– Det var godt å få unnagjort første heat-løp. Jeg synes det gikk bra. Jeg fikk gå som jeg ville, sa Stenseth til NRK etter kvarten.

Også i semifinalen hadde Stenseth god kontroll på feltet. Grongningen holdt seg på trygg grunn gjennom hele løpet, og etter et sterkt oppløp tok hun seg forholdsvis enkelt til finalen.

Tok føringen

I finalen gikk Stenseth rett opp i tet, ved siden av Maiken Caspersen Falla. Duoen var de to antatt største favorittene til å vinne sprinten, og det ble også Stenseth og Falla som skulle gjøre opp om seieren.

Stenseth kom først inn i den siste bakken, og parkerte fjorårets verdensmester Falla før oppløpet opp den siste kneika. Luka holdt hun helt inn til mål, og kunne dermed juble for seier i sesongens første sprintrenn.

- Ane gikk en fantastisk sprint. Måten hun gjør det på er meget imponerende, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland om seieren.

Aune på andreplass

I herrenes finale var det en annen nordtrønder som imponerte. Pål Aune Trøan fra Steinkjer Skiklubb tok en sterk andreplass bak seirende Erik Valnes. Begge to satte Johannes Høsflot Klæbo, som havnet på fjerdeplass, på plass.