Sterk sesongåpning av Bruvoll

Ole Jørgen Bruvoll tok en sterk ellevteplass i lørdagens femtenkilometer på Beitostølen og ble klart beste namdalske løper i sesongåpninga.

Nr. 11: Ole Jørgen Bruvoll ble beste namdalske løper på Beitostølen.  Foto: Eirik Evensen

NAMDALSAVISA

BEITOSTØLEN: Lørdag var det duket for ti- og femtenkilometer for kvinner og menn i andre konkurransedag av den nasjonale sesongåpningen i langrenn på Beitostølen.

I herreklassen stilte tre namdalske løpere til start, og best av disse gikk Ole Jørgen Bruvoll. Skitalentet fra Lierne tok en meget sterk ellevteplass med tiden 36.29, og gikk drøye ett og et halvt minutt senere enn seirende Didrik Tønseth fra Trondheim. 

Vinnertiden var 34.56.


Langt bak

De to andre namdalske løperne, som var Sindre finne og Thomas Hjalmar Westgård, havnet et stykke ned på resultatlistene. Westgård endte til slutt opp på en 77. plass etter å ha forsert de femten kilometerne på tiden 39.05.

Finne gikk i mål på tiden 41.55, som var dagens sjette svakeste resultat. Det holdt til en 131.plass i sesongåpninga.

Johaug suveren

I kvinnenes tikilometer, som gikk av stabelen lørdag morgen, var det lite tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Therese Johaug var ikke overaskende suveren fra første meter og forserte de ti kilometerne over minuttet raskere enn Heidi Weng, som tok andreplassen. Tredjeplassen gikk til Helene Marie Fossesholm.

Ane Appelkvist Stenseth valgte ski med smurning på 10 km klassisk på Beitostølen. Det var ikke et lykkevalg skulle det vise seg.

Sjanseløs på feil skivalg

Ane Appelkvist Stenseth valgte ski med smurning på 10 km klassisk på Beitostølen. Det var ikke et lykkevalg skulle det vise seg.