– Vi kommer ikke til å gi oss. Vi trenger hall nå!

Leder Lene Nygård i Rørvik idrettslags håndballgruppe var blant de fremste i fakkeltoget, der flere hundre møtte opp for å protestere mot mulig utsettelse av Rørvik spektrum.

FAKKELTOG: Lene Nygård (i midten) synes det er herlig at flere hundre møtte opp for å vise at Rørvik trenger en ny hall. Hun tror på at politikerne kan finne en løsning for å realisere prosjektet raskere enn det rådmannens budsjettforslag tilsier.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

RØRVIK: «Vi vil ha hall, vi vil ha hall!» lød det fra fremste rekke av fakkeltoget som gikk av stabelen fra Rørvik samfunnshus onsdag kveld.


Prioriterer idrettshall i Kolvereid – men finner ikke plass i budsjettet til Rørvik Spektrum

Nærøysund kommune satser på et driftsresultat på minus 29,5 millioner, og utsetter idrettshall og brannstasjon på Rørvik. Likevel sitter den nysammeslåtte kommunen igjen med 1,6 milliarder i lånegjeld.Dypt skuffet over at Rørvik Spektrum må vike for hall på Kolvereid

Ungdomsskoleelevene på Rørvik skole så fram til ny idrettshall, men om budsjettforslaget vedtas må de finne seg i å vente i flere år. Det gjør det heller ikke noe bedre at Kolvereid er blitt prioritert i budsjettet.


Da toget ankom den gamle skoletomta, der hallen er planlagt å bli bygget, tok Leif Oskar Olsvik opp roperten og talte til folket som hadde trosset kuldegradene for å vise sitt engasjement i hall-saken.

– Jeg registrerer at det har vært en del «skitkasting» på sosiale medier, så jeg må bare si en ting klinkende klart: Det er ikke snakk om at vi ikke vil ha hall i Kolvereid, men i trenger ny hall i Rørvik også. Det trengs på begge stedene, sier Leif Oskar Olsvik til NA.

KLAR TALE: Leif Oskar Olsvik fikk med seg publikum da han fremmet sine tanker rundt rådmannens budsjettforslag.   Foto: Bastian Øien Alstad

Lene Nygård er blant de største ildsjelene i Rørvik IL, og hun mener det er fantastisk å se et slik engasjement.

– Det er herlig. Dette viser bare at vi brenner for saken. Vi vil ha ny hall, for det trenger vi, sier Nygård.


Ordføreren mener rådmannens budsjettforslag er beklagelig og uklokt

Forslaget om å utsette bygging av Rørvik Spektrum faller ikke i god jord hos Nærøysund-ordfører Amund Hellesø. Han frykter budsjettforslaget skaper splid mellom de gamle kommunene.

Human katastrofe i førjulstida?

«Nærøy hadde omtrent 160 millioner på bok, mens Vikna hadde tilnærmet ingenting før ekteskapet».

Jeg, med flere, assosierer fakkeltog med humane katastrofer, sympatisering med medmennesker som har lidd store tap, eller mennesker som kjemper for rettigheter eller andre viktige saker som har store samfunnsmessige konsekvenser.


– Har dere fått noen signaler fra politikerne?

– Ikke foreløpig, men det er viktig å markere at vi virkelig ønsker oss, og trenger en ny hall, sier Nygård.


 

LANGT TOG: Rundt 200-300 personer møtte opp for å protestere mot forslaget om å skyve hallprosjektet i Rørvik ut i tid.   Foto: Bastian Øien Alstad

Bakgrunnen for fakkeltoget er at rådmannen ikke har lagt inn Rørvik spektrum i budsjettet for 2020 til 2023. Riktignok er det bevilget ti millioner i 2023, og foreslått at resterende beløp vil komme i neste periode. Derfor frykter flere at prosjektet kan dra ut i tid.

– Har du tro på at det blir hall tidligere enn budsjettforslaget?

– Ja, det tror jeg. Vi kommer i alle fall ikke til å gi oss på dette med det første, svarer Nygård.

Budsjettet skal opp til behandling i kommunestyret 17. desember, og da gjenstår det å se om politikerne finner plass til Rørvik spektrum.

HØRTE PÅ: Fakkeltoget gikk fra Rørvik samfunnshus til skoletomta, der hallen er planlagt å bli bygget. Her hørte de på Leif Oskar Olsvik som snakket i roperten.   Foto: Bastian Øien Alstad