Halve bygda har blitt med på adventskalenderen til Trones IL

Siv Anita Lindsetmo ønsker en slutt på tomme gangveger i desember. Nå håper hun to- og firbeinte på Trones hiver seg med på bygdas spreke adventskalender.

IKKE PÅ LATSIDA: Leder i Trones IL, Kari Synnøve Skarstad og Siv Anita Lindsetmo, viser stolt fram bygdas nye aktivitetskalender.  Foto: Privat

Vinneren av kalenderen stikker blant annet av med et par felleski, hengekøye og årskort i svømmehallen.

Siv Anita Lindsetmo
NAMDALSAVISA

TRONES: – Jeg begynte å tenke på kalenderen rundt adventstider i fjor. Ideen kom sigende da jeg gikk trimturer uten å møte på en sjel, humrer Siv Anita Lindsetmo mens hun forteller om Trones ILs nyeste påfunn.

Trones-byggen sier at disse trimturene ble starten på ideen som har utviklet seg til å bli en adventskalender. Nyvinninga har fått navnet «Trones ILs aktivitets-adventskalender».

Lavterskeltilbud

Lindsetmo forteller at kalenderen i alt har tolv poster. Første post åpnes 1. desember, og postene som følger etter blir lagt ut en etter en med to dagers mellomrom fram til julaften.

– Alle postene er skikkelig lokale på Trones, og det skal være overkommelig for både to- og firbeinte i alle aldre å finne fram til dem. Selve konseptet er ikke så ulikt «ti på topp», men jeg har lagt inn en egen vri på det, sier hun.

Ett av disse særpregene er at det også venter en spørsmåls-oppgave ved postene.

– På første post er det for eksempel et bilde av en plass som man skal navngi. Oppgavene er like overkommelige som gåturen, og svarene skal deretter inn i en rebus.

– Vinneren av kalenderen stikker blant annet av med et par felleski, hengekøye og årskort i svømmehallen. Det vil også bli et par trøstepremier, men samtlige vil få deltakerpremie om de fullfører minst seks poster, sier Lindsetmo.

– Meld på bikkja

Og om du kanskje trodde at kalenderen kun er for tobeinte som gleder seg til jul, må du tro om igjen. Lindsetmo oppfordrer nemlig også til å melde på sine firbeinte.

– Det er så lite folk her på Trones at vi har åpnet for å melde på hunder, ler Lindsetmo og legger til:

– Så langt har nesten halve Trones meldt seg på kalenderen, og vi håper jo at den resterende halvdelen også melder seg på. Dette tror jeg blir en fin måte å få litt aktivitet inn i desember måned.

Tradisjon

Dette er altså første gang aktivitetskalenderen arrangeres i bygda, men Lindsetmo håper at det ikke blir siste.

– Vi har trua på at dette blir en juletradisjon på Trones.

Prosjektet har blant annet fått støtte av Sofakampen – et tiltak av SpareBank 1 som støtter prosjekter og utstyr som får flere i bevegelse. Lindsetmo er også åpen for at flere bruker ideen.

– Jeg sendte kalenderen til min søster for korrekturlesing i sommer. Hun likte ideen så godt at hun stjal den. Da tenkte jeg at ideen ikke kan være så dårlig, humrer Lindsetmo.