Ane ett hundredels sekund fra pallen i verdenscupåpninga

Ane Appelkvist Stenseth gikk et nytt kanonløp og var kun ett hundredels sekund unna pallplass i Ruka: - Kjipt å havne på fjerdeplass når jeg vet at jeg kan gå mye bedre.

Fredag gikk sesongens første verdens- cuprenn av stabelen i finske Ruka. Der tok Ane Appelkvist Stenseth en sterk fjerdeplass.  Foto: Johan Arnt Nesgård

NAMDALSAVISA

RUKA: Etter å ha gått videre til finalen som «luck loser» gikk Ane Appelkvist Stenseth en glimrende finale i sesongens første verdenscuprenn i finske Ruka.

Grongningen lå lenge i tet, men fikk det tungt opp den siste bakken. Etter å ha tapt kampen om tredjeplassen på oppløpet mot amerikanske Sadie Bjornsen, måtte hun nøye seg med en fjerdeplass i kvinnenes sprint.

- Kampen om tredjeplassen var intens, sa NRK-skspert Torgeir Bjørn like etter målgang.

FOTOFINISH: Amerikanske Sadie Bjornsen kom i mål ett hundredels sekund før Stenseth.  Foto: Skjermdump fra NRK

 

Seieren i sprinten gikk til Maiken Caspersen Falla, som vant suverent. Svenske Jonna Sundling sikret andreplassen.

Slet med feste

Etter sprinten ble Ane intervjuet av NRK, og 23-åringen fra Grong hadde følgende å si etter fredagens fjerdeplass i Ruka:

- Det er en grei plassering, men jeg er ikke fornøyd med måten jeg gikk på i dag. Jeg slet litt med festet, og da blir det mye kaving opp den siste bakken. Også går jeg ganske dårlig på oppløpet i forhold til hvor bra jeg vet jeg kan gå, sa hun til NRK.

- Jeg er med oppi der, men det er kjipt å havne på fjerdeplass når jeg vet at jeg kan gå mye bedre. Men herregud, det er en bra start på sesongen, avsluttet langrennskometen.

Med fredagens fjerdeplass i Ruka tangerer Stenseth sitt beste resultat i karrieren, som til nå var fjorårets fjerdeplass i Cogne.


Nå lever Ane som i drømmen

Drømmen om å bli en stor skiløper har alltid vært der. Men da Ane Appelkvist Stenseth (24) nådde målet, fikk hun en absurd følelse.

 

Gammeltreneren har trua på Ane i verdenscupåpninga

Frykt ikke dersom Ane Appelkvist Stenseth havner bakpå fra start i verdenscupåpninga. Det har nemlig hun og eks-trener Isak Tyldum trent på: – Det er den siste streken som betyr noe.


Klæbo parkerte heatet

I herrens finale vartet Johannes Klæbo opp med en skikkelig maktdemonstrasjon da han distanserte konkurrentene i sesongens første verdenscuprenn.

Pål Golberg andreplassen, mens Richard Jouve tok tredjeplassen,