To trailere havnet i grøfta etter at den ene traileren fikk sleng

– Det flyter laks i vegkanten, forteller NAs fotograf Tor Ivar Viken.

MYE SNØ: Det er svært glatte veger i Namdalen fredag, og det snør mye. Det fikk førerne av de to trailerne som veltet erfare.  Foto: Tor Ivar Viken

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Det har vært mange ulykker i Namdalen fredag, og da nødetatene rykket ut til Kongsmoen etter en utforkjøring der, måtte noen snu og kjøre mot Gartland etter melding om en utforkjøring der to trailere var involvert.

– Den ene trailren skal ha fått sleng, og det endte med at begge havnet utafor vegen på hver sin side, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bjørnar Gaasvik.

– Tre ambulanser er framme ved ulykkesstedet, og det er snakk om små personskader, opplyser Gaasvik.

Smerter i hode og mage

Operasjonsledere opplyser at en av sjåførene får behandling av helsepersonell.

– Den ene føreren har vondt i hode og mage, sier Gaasvik.

NA-fotograf Tor Ivar Viken forteller at det snør kraft, og er svært glatt på vegen.

– Trailerne ligger på hver sin side av vegen, og i den ene vegkanten flyter det laks fra traileren som var på tur sørover, sier han.

LASTET MED LAKS: En av trailerne var lastet med laks, og store deler av lasten ble liggende på bakken etter velten. Kort tid etter ulykken, hadde snøen dekt over mesteparten av laksen.  Foto: Tor Ivar Viken

 

Ber folk roe ned

Ulykken skal ha skjedd cirka 300 meter fra grensa mellom Grong og Høylandet – på Høylandet-sida.

– Ett kjørefelt er åpent, og vi har varslet Vegtrafikksentralen. Det er behov for bilberging som sikkert vil ta litt tid, forteller operasjonslederen.

Etter flere utforkjøringer fredag, håper Gaasvik at folk kjører etter forholdene med tanke på at det skal komme mer snø utover kvelden og i helga.

– Vi oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og etter forholdene, sier han.

VELTET: To trailere veltet på hver sin side av vegen mellom Høylandet og Grong fredag ettermiddag/kveld.  Foto: Tor Ivar Viken

Kjørte av vegen og traff en stolpe før det sa stopp

En person kom uskadd fra hendelsen, men strømstolpen som bilen traff knakk.

 

Førerkort beslaglagt etter front mot front-ulykke i Foldereid

Ingen personer ble alvorlig skadet etter en front mot front-ulykke i Foldereid fredag formiddag. En sjåfør har fått førerkortet beslaglagt.