Johaug suveren på 10-kilometeren – Stenseth et stykke bak

Therese Johaug utklasset konkurrentene i lørdagens tikilometer. Ane Appelkvist Stenseth ble nummer 77. men fikk ei god gjennomkjøring. Søndag står jakstart for tur.

Ane Appelkvist Stenseth her under NM i Meråker sist vinter.   Foto: Johan Arnt Nesgård

NAMDALSAVISA

RUKA: Therese Johaug var suveren i sesongens første distanseløp i Ruka. I det som ble hennes 54. verdenscupseier, gikk 31-åringen over et halvt minutt raskere enn finske Krista Pärmäkoskiinn på andreplass. Tredjeplassen gikk til Natalja Neprjajeva.

Mange mener at Johaug nå har avgjort minitouren i Finland allerede før søndagens jaktstart.

For Ane Appelkvist Stenseths del, som var millimeterne fra en pallplass i fredagens sprint i Ruka, var løpets hensikt å få en god gjennomkjøring. Sprinteren fra Grong havnet til slutt på en 77.plass, litt over tre minutter bak suverene Johaug.


Ane ett hundredels sekund fra pallen i verdenscupåpninga

Ane Appelkvist Stenseth gikk et nytt kanonløp og var kun ett hundredels sekund unna pallplass i Ruka: - Kjipt å havne på fjerdeplass når jeg vet at jeg kan gå mye bedre.

 

For de øvrige norske løperne gikk løpet slik: Heidi Weng tok sjuendeplassen, like foran Astrid Uhrenholdt Jacobsens åttendeplass. Anne Svendsen ble nummer 21, mens Tiril Udnes Weng ble nummer 22. Anne Kjersti Kalvå bgikk inn til 24. plass, og Ragnhild Haga ble nummer 26. Mari Eide tok 73.plassen, og nevnte Stenseth ble nummer 77.

PS. Herrenes tikilometer i Ruka går av stabelen 11.30 lørdag.  

Første gang på seierspallen – nå håper Ole Jørgen på verdenscup

Ole Jørgen Bruvoll kunne for første gang i karrieren klatre opp på seierspallen i et renn av nasjonal størrelse. Men om det holder til å få verdenscup på Lillehammer tør han ikke garantere.

 

NAs sportsleder Svein-Tore Hovd kommenterer:

Når nesten er mer enn godt nok

Først spurtet Ole Jørgen Bruvoll i mål i norgescupen på Gålå, akkurat for sent til å gå til topps. Under en halv time senere spurtet Ane Appelkvist Stenseth over målstreken i Ruka, akkurat for sent til å klarte opp på seierspallen. Men om begge opplevde et øyeblikks skuffelse, bidro de til en superfredag for namdalsk idrett.