Nytt sterkt løp av Bruvoll

Ole Jørgen Bruvoll fra Lierne sikret en sterk sjetteplass i søndagens femtenkilometer på Gålå. Nå leder Bruvoll Norgescupen og får gå verdenscuprenn på Lillehammer.

LILLEHAMMER NESTE: Ole Jørgen Bruvoll (bakerst) gikk et strålende løp på Gålå fredag. Han håper det holder til verdenscup på Lillehammer neste helg. Foran: Johan Hundseth sesongdebuterte fredag, men sikter seg først og fremst mot søndagens skøytedistanse.  Foto: Svein-Tore Hovd

NAMDALSAVISA

GÅLÅ: Ole Jørgen Bruvoll har fått en god start på sesongen. Libyggen tok to gode plasseringer i sesongåpningen på Beitostølen forrige helg, og i fredagens løp på Gålå ble han nummer to på 15 kilometer klassisk - kun 0,8 sekunder bak seirende Mattis Stenshagen.


Første gang på seierspallen – nå håper Ole Jørgen på verdenscup

Ole Jørgen Bruvoll kunne for første gang i karrieren klatre opp på seierspallen i et renn av nasjonal størrelse. Men om det holder til å få verdenscup på Lillehammer tør han ikke garantere.

 

Søndag sto femtenkilometer fristil på programmet, og der gikk Lierne-løperen et nytt godt løp. Bruvoll endte til slutt på en sterk sjetteplass med tiden 36.28.

- Det var skikkelig seigt i dag. Jeg gikk på kapasiteten fra start til mål, sa Bruvoll etter målgang på femtenkilometeren.

Seieren gikk til Jan Thomas Jenssen. Han forserte de femten kilometerne på tiden 34.55, og var med det seks skunder raskere enn Vebjørn Turtveit som tok andreplassen. Tredjeplassen gikk til Gaute Kvaale.

NAs sportsleder Svein-Tore Hovd kommenterer:

Når nesten er mer enn godt nok

Først spurtet Ole Jørgen Bruvoll i mål i norgescupen på Gålå, akkurat for sent til å gå til topps. Under en halv time senere spurtet Ane Appelkvist Stenseth over målstreken i Ruka, akkurat for sent til å klarte opp på seierspallen. Men om begge opplevde et øyeblikks skuffelse, bidro de til en superfredag for namdalsk idrett.


Klar for verdenscup

Etter søndagens sjetteplass inntar Bruvoll ledelsen i Norgescupen. Det betyr at libyggen får gå verdenscuprenn i Lillehammer til helga. Det blir hans første deltagelse i verdenscupen.

- Gikk aldri fort

For de andre namdalske løperne ble det ingen stor dag på Gålå. Johan Hundseth ble nest beste namdalske løper, med sin 39. plass.

- Dette var dårlig, jeg hadde forventet bedra, sa Hundseth etter målgang.

Thomas Maloney Westgård ble nummer 55, og gikk om lag tre minutter tregere enn seirende Jenssen. Sindre finne gikk i mål som nummer 114.

Både Westgård og Finne beskrev løpet likt:

- Det var seigt å gå på ski i dag. Det føltes som om det aldri gikk fort, sa duoen