Kjærkommen julegave fra regjeringa til småkraftnæringa

Sier nei til grunnrenteskatt

Tidligere i høst anbefalte et regjeringsoppnevnt utvalg at småkraftverk skulle betale grunnrenteskatt. Ei skattelegging som ville satt en stopper for alle planlagte kraftverk, og gitt store problemer for de som allerede er i gang. Men nå stopper regjeringa forslaget.

STOR INVESTERING: Seterfossen utnytter et fall på 62 meter innerst i Flåttådalen i Namskogan kommune. Årlig produksjon vil ligge på mellom 10 og 11 GWh/år. Samlet vil utbyggingen koste rundt 45 millioner kroner. 

NAMDALSAVISA

HARRAN: – Dette var virkelig en gledelig julegave å få, og det er en utrolig viktig julegave for alle de som jobber med å produsere fornybar kraft her i landet. Det er 350 småkraftverk som har fått konsesjon som ikke er bygget. Det at trusselen om grunnrenteskatt på småkraftverk nå er borte, vil føre til at mange av disse blir bygget, sier Anders Kiær.