Når mat blir til kunst

Kjøkkensjef Håkon Solbakk (28) og junior soussjef Torkil Helmersen (24) sikter mot stjernene. De gjør førsteklasses råvarer om til matkunst av ypperste klasse.

DEKKES: Hver dag legges det på nye duker, som strykes på bordene. Kjøkkensjef Håkon Solbakk (til venstre) og junior soussjef Torkil Helmersen er opptatt av at alle detaljer skal være perfekte.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: Ordet kokkekunst får en helt ny betydning når vi ser namdalingene i aksjon i restaurantkjøkkenet i ærverdige Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Her er det lite som er overlatt til tilfeldighetene. Mens kjøkkensjef Håkon Solbakk fra Nærøystein lager kveldens sauser i varmkjøkkenet, står junior soussjef Torkil Helmersen ved «chef's table» og legger opp kaviar på en forgylt teskje. Kaviaren er følge til kveldens vaffel-rett, som serveres med røkt kolje og grønne jordbær som ble saltet på i juni.