– 3.000 arbeidstimer i året har kostet meg privatlivet

I 30 år har John Helge Inderdal (63) vært gründer. I løpet av disse årene har han bygd opp to nasjonale bakerier og et hypermoderne oppdrettsanlegg som han bruker all sin tid på i dag.

SATSET ALT: John Helge Inderdal har satset alt på å lykkes som gründer. Etter å ha bygd opp to nasjonale bakerier, er nå i full gang med oppdrett av røye i selskapet Blåfjell. Starten har bydd på mange utfordringer, med Inderdal har klokkertro på at fisk er framtida og at de vil lykkes til slutt.  Foto: Erlend Malmo, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Jeg har hele tiden vært en gambler som har jobbet knallhardt for å lykkes. Det har vært veldig mye artig i løpet av disse 30 årene, men det har vært noen bratte motbakker også. Det har kostet mye på det private plan, men samtidig kunne jeg aldri hatt noen åtte til fire-jobb, medgir Inderdal, som har hatt nærmere 400 ansatte på lønningslista siden 1989, og samtidig bidratt til at det er investert rundt en halv milliard industrikroner i Sørli i denne perioden.