Salami, skinke og ost lå klar i store hauger da 360 skolebarn skulle trakteres

– Det er ganske bra å få mat på skolen, men vi bruker opp litt skatt på det da, sier Synne Sæthern Rye i 4A alvorlig. Men knekkebrød med salami gikk uansett ned på høykant.

SERVERTE: SERVERTE: Kanitinebestyrer Liv Røsdal på Høknes barneskole hadde det travelt med å servere gratis skolemat til totalt 360 skoleelever mandag. I bakgrunnen Anne Karin Kleven som var travelt opptatt med å vaske kopper og fylle på mat.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det var lang kø da 4.-klassingene på Høknes barneskole kom til skolekantina mandag for å nyte sitt aller første gratis måltid med skolemat. Allerede ute i korridoren kunne gutta kjenne den fristende lukta av toast, men de fikk ikke storme inn for å sikre seg brødskiver, ost og ketsjup. Nei, langt ifra, her måtte alle gå pent og rolig og overholde plassen sin i køa.