Saugestad kjørte ut – østerriksk seier

Stian Saugestad nådde aldri målstreken da østeriske Matthias Mayer var best i kominasjonsrennet i Wengen. Kjetil Jansrud ble beste nordmann.

Stian Saugestad   Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

WENGEN: Stian Saugestad viste oppløftende takter da han kjørte ned til en 31.plass i utfor-delen av fredagens kombinasjon i Wengen. 27-åringen var 2,3 sekunder bak Matthias Mayer, som kjørte raskest ned fjellet.

I slalåm-delen gikk det derimot verre for Saugestad.  Grong-alpinisten satset for fullt ut fra start, men kom tidlig i ubalanse og kjørte ut.

Stian Saugestad vet han må prestere - føler han ikke får helt fart på skiene

– Fallet sitter nok fortsatt litt i bakhodet

– Det har vært tøffere å komme tilbake enn jeg trodde. Jeg føler at jeg kjører brukbart på ski, men det går rett og slett ikke fort nok. Kanskje tar jeg for lite risiko og foten for mye av gasspedalen, sier Stian Saugestad.


Vinneren av kombinasjonsrennet ble nevnte Mayer, som tok førsteplassen 0,07 sekunder foran franske Alexis Pinturault. Tredjeplassen gikk til Victor Muffat Jeandet.

Dagens beste nordmann ble Kjetil Jansrud, som tok sjuendeplassen. Aleksander Aamodt Kilde tok åttendeplassen, mens Adrian Smiseth Sejersted falt stygt og ble hentet av helikopter.