Saugestad kjørte ikke utforkonkurransen i Kitzbühel

Lørdagens utforkonkurranse i Kitzbühel gikk uten Stian Saugestad. Alpinisten fra Namsos fikk en trøkk i hodet i fredagens fall.

Fredagens Super-G ble en kortvarig affære for Stian Saugestad, som tidlig mistet kontrollen og falt i Kitzbühel  Foto: Skjermdump NRK

NAMDALSAVISA

KITZBÜHEL: Fredagens Super-G-renn i østeriske Kitzbühel ble nemlig en kortvarig affære for Stian Saugestad. Namsosingen - som representerer Grong IL - mistet tidlig kontrollen, fikk en rotasjon og falt i verdenscuprennet.

Etter fallet ble namdalingen liggende i sikkerhetsnettet, men kom seg raskt opp på føttene og signaliserte til publikum at formen var tilsynelatende var grei.

- Det står bra til, men jeg fikk en trøkk i hodet. Det ser dessverre ikke så lyst ut med tanke på å stille til start i utforrennet lørdag, sa Saugestad til Namdalsavisa etter fallet fredag kveld.

Den egentlige planen var at Saugestad skulle være en av del av den norske trioen som fikk kjøre utfor i Kitzbühel lørdag, men da startlistene ble publisert lørdag morgen var det uten 27-åringens navn på lista.

Dermed ble det opp til Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde å forsvare Norges ære i lørdagens renn i Kitzbühel, som begynte klokka 11.30. Vinneren av rennet ble Matthias Mayer fra Østerrike, med en tid på 1:55.59. Kjetil Jansrud fikk en sjetteplass med 1:56.26, og og på niendeplass kom Aamodt Kilde med 1:56.49,

I går kjørte duoen inn til sørget dobbelt norsk:

Saugestad falt – dobbelt norsk i Kitzbühel

Stian Saugestad falt og ble liggende i sikkerhetsnettet i Kitzbühel da Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt sørget for dobbelt norsk.

 

– Det er konkurransene som teller

Han plasserte seg heller beskjedent på resultatlistene under trening i Kitzbühel, men Stian Saugestad håper å være best når det gjelder.

 

Stian Saugestad vet han må prestere - føler han ikke får helt fart på skiene

– Fallet sitter nok fortsatt litt i bakhodet

– Det har vært tøffere å komme tilbake enn jeg trodde. Jeg føler at jeg kjører brukbart på ski, men det går rett og slett ikke fort nok. Kanskje tar jeg for lite risiko og foten for mye av gasspedalen, sier Stian Saugestad.