Bruvoll beste nordtrønder – Krogh tok NM-gull

Ole Jørgen Bruvoll (24) gikk inn til 15. plass og ble beste nordtrønderske løper i åpningsdistansen i NM. Finn Hågen Krogh tok NM-gullet.
NAMDALSAVISA

KONNERUD: Ole Jørgen Bruvoll fra Lierne ble beste nordtrønderske løper da ski-NM på Konnerud ble åpnet med femtekilometer for herrene torsdag. 24-åringen forserte kilometerne på tiden 31.23 - 53 sekunder bak Finn Hågen Krogh, som tok NM-gullet - og ble nummer 15 i rennet .

Det ble en hard kamp om norgesmestertittelen mellom Krogh og Harald Østberg Amundsen. Krogh gikk først inn til ledelse, og fra lederstolen i målområdet fikk nordlendingen se at Amundsen hadde beste tid etter ti kilometer. Men avslutninga til Krogh var sterkest, og dermed tok han gullet.

Tredjeplassen gikk til Jan Thomas Jenssen.

Thomas Hjalmar Westgård fra Leka gikk inn til en 90-plass, mens Sindre Finne fra Kolvereid havnet på en 123. plass i rennet. Unggutten gikk løpet på tiden 34.08, litt over tre og et halvt minutt bak seirende Krogh.

Hele resultatlisten finner du HER

Johaug Suveren

Tidligere torsdag gikk 10 kilometer fristil for kvinnene av stabelen, hvor forhåndsfavoritt Therese Johaug vant suverent. 31-åringen ledet fra start til slutt, og i mål var Johaug 44,6 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen som tok sølv. Tredjeplassen gikk til Tiril Udnes Weng.

Best av de nordtrønderske løperne ble Astrid Stav fra Meråker. Hun gikk til en 11. plass, mens Kathrine Harsem fra samme klubb tok en 16. plass.

Resultater fra damenes løp finner du HER