Har ikke bedt om å få pendlerstatusen forlenget

Den omstridte pendlerstatus-avtalen til Leka-rådmann Solveig Slyngstad gikk ut 31. januar. Ifølge ordfører Elisabeth Helmersen har rådmannen ikke bedt om å få den forlenget.

FORLENGER IKKE TILLEGGSAVTALEN Rådmann Solveig Slyngstad i Leka kommune har ifølge ordfører Elisabeth Helmersen ikke bedt om å få forlenget sin tilleggsavtale om pendlerstatus.   Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

LEKA: – Jeg betrakter den som utgått, og hun har ikke bedt om å få forlenget avtalen, sier ordfører Elisabeth Helmersen (Ap).

Slyngstads tilleggsavtale innebærer at hun har Oslo som bosted, med fast kontorsted i kommunehuset i Leka. Avtalen ga henne inntil en reise per måned til Oslo i bytte mot at hun fraskrev seg retten til kompetansehevende tiltak.


Uten søknad eller begrunnelse fikk Leka-rådmannen en hemmelig avtale som kan spare henne for mange hundre tusen kroner i skatt

Flertallet i kommunestyret på Leka innvilget rådmannen en hemmeligholdt tilleggsavtale, som kan gi henne en skattefordel på over 600.000 kroner, hvis hun selger sin leilighet på Tjuvholmen i Oslo innen to år.


– Har hun benyttet seg av tilbudet om heimreise?

– Det vet jeg ikke. Flertallet i kommunestyret gikk inn for denne avtalen, så om hun har benyttet seg av reiser, er det i så fall helt i tråd med vedtaket, sier Helmersen.

Solveig Slyngstad er for tida sykmeldt fra jobben sin som rådmann i Leka.

– Vet du når hun er tilbake i jobb?

– Nei, vi forholder oss til at hun er sykmeldt, svarer Helmersen.