Merete har sykepleierpraksis på Madagaskar: – Vitne til deres daglige kamp om å overleve

Mens det nyfødte barnet trekker sin siste pust, står sykepleierstudentene hjelpeløse på sidelinja. Landets ulike praksis har satt en støkk i studentene.

TRIVES: – Til tross for fattigdommen er vi meget imponert over sykehuset, og alt de klarer å gjøre og gjennomføre med begrensede midler. Merete Ness fra Lierne (nummer to fra høyre) reiser sammen med Karoline Håbrekke, Ingvild Tønder Kjøde, Kristina Stabell og Andreas Moa Støve. Her er de sammen med en sårsykepleier, som arbeider på sykehuset.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Ting kommer til å synke inn mer når jeg kommer heim, og det vil nok være ei tid med litt ettertanke. I tillegg er det sikkert vanskelig for andre å forstå hva man har stått i og opplevd, sier Merete Ness.