Jenter i 12-årsalderen går på naskeraid for å opptjene status i vennegjengen

Nasketrend blant unge jenter

Politiet i Nord-Trøndelag ser seg nødt til å sette naskeri fra jentegjenger ned i 12-årsalderen på prioriteringslista.

ØKENDE PROBLEM: Politiet ser alvorlig på at unge jenter fra hele Innherred og Namdalen stjeler undertøy, sminke og andre varer fra kjøpesentre og butikker. Jentene er nede i 12-årsalderen og videre opp i ungdomsskolealder. Noen tror at stjeling ikke får konsekvenser så lenge de er under kriminell lavalder, noe politiet avviser.   Foto: Illustrasjonsbilde

Vi har som policy at vi anmelder alt, uansett.

Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør for Coop Midt-Norge.
NAMDALSAVISA

STEINKJER: Politiet ser tendensen over hele Innherred og i Namdalen. Unge jenter stjeler undertøy, sminke og andre varer – ikke fordi de trenger det, men fordi det gir status og aksept i vennegjengene.