Med sin avdøde brors kunst på veggene og foreldrenes bøker i hyllene, sitter Knut Erik midt i familiens skattkiste – inne i en silo.

Det er stille på gårdstunet på Otterøya. Det er vinterferie, og selv om vegen er like ved, merkes det knapt.

DRØM­ME­ROM­MET: Knut Erik Moen Aune fra Ot­ter­øya gjor­de om den gam­le gressiloen på går­den til et bib­lio­tek. Her fin­ner man for­eld­re­nes bok­sam­ling, gam­le avis­ut­klipp og min­ner fra hans av­dø­de bror Bjørn Fro­de Moen Aune.   Foto: PÅL MOR­TEN SKA­RET

Jeg hadde en gammel gressilo full av søppel og skrot. Det følte jeg kunne være den perfekte plassen å ta vare på bøkene deres.

Knut Erik Moen Aune
NAMDALSAVISA

OTTERØYA: Gårdsplassen er isete. På hålka står Knut Erik Moen Aune i mørkeblå Crocs og smiler. Avdelingsoverlegen på Sykehuset Namsos har ferie, og skal på hytta. Et sted han kan senke skuldrene – i likhet med stedet han nå skal vise oss.